Poranna kawa
Kuchnia

Poranna kawa

Już niejednokrotnie naukowcy informowali, że picie kawy w normalnych ilościach i „z głową” nie jest szkodliwe, a wręcz przeciwnie zmniejsza ryzyko zawału.

Większość z nas codziennie rano wypija poranną kawę. Bardzo często pijemy ją jeszcze przed śniadaniem. Zazwyczaj pierwszą filiżankę kawy pijemy w domowym zaciszu, często jeszcze przed zjedzeniem śniadania, bo duża część z nas zapomina o tym, jak ważny jest to posiłek i zjada je dopiero w pracy, albo na uczelni.
Coraz częściej z uwagi na spadające ceny sprzętu elektronicznego, w naszych domach i kuchniach znajdziemy ekspresy ciśnieniowe do kawy. Kawa przyrządzana w ten sposób jest dużo bardziej aromatyczna, aniżeli obecnie najbardziej popularna obecnie kawa rozpuszczalna.

Druga filiżanka kawy jest zazwyczaj przez nas wypijana koło południa już w pracy.

Przeciętny polak pije średnio 2 kawy dziennie.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *