sałatka
Kuchnia

Przepis na: golonka

Fajnie jest napisać w tytule „przepis na: golonka” i udawać, że jest się szefem Modestem Amaro. Na szczęście sam Modest nie ma super przepisu na golonkę, gdyż jest to produkt naprawdę trudny w przyrządzeniu i potrzeba około 100-150 golonek, aby się nauczyć ją robić. W tym artykule podam Wam przepis na najlepszą golonkę na świecie. I piszę to z całą odpowiedzialnością. W czym tkwi sekret takiej golonki? W sposobie gotowania. Użyjemy wolnowaru.

Wolnowar to urządzenie do którego wrzucamy naszą golonkę, zalewamy wodą i mamy pewność, że ta woda nigdy się nie zagotuje. Ona będzie mieć maksymalnie 93 stopnie. Golonkę przyprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem, czosnkiem, tymiankiem, jałowcem, musztardą i dajemy temu spokój na … osiem godzin.

Po ośmiu godzinach wyciągamy naszą golonkę i wrzucamy na 25 minut do piekarnika po to, aby skórka się zarumieniła. Po tym czasie wyciągamy golonkę i dajemy jej 10 minut na odpoczynek. Bierzemy pierwszy kęs i …

Spróbujcie sami. Polecam!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *