Kuchnia

W czym tkwi sekret najlepszych naleśników na świecie?

Kto z Was nie zatonął w stosie poszukiwań przepisu na najlepsze naleśniki na świecie? Bądź nie przewertował setek stron internetowych?

Otóż to jak wykonacie ciasto naleśnikowe i jakich składników użyjecie ma kluczowe znaczenie!

Podzielę się dziś z Wami przepisem na pyszne naleśniki. Będą ekstremalnie kruche, cieniutkie oraz wprawią Was w waniliowy nastrój, gdyż kuszą tym właśnie zapachem.

Sprawdź: Czy wiesz, że pestki dyni mogą wpływać na Twoje funkcje seksualne?

W czym zatem tkwi sekret najlepszych naleśników na świecie?

W cieście! Do wykonania przepisu potrzebujesz:

  • 150 g mąki pszennej najlepiej lekkiej typu 650
  • budyń waniliowy bez cukru 40 g
  • 2 jajka
  • 500 ml mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • olej

Co różni się w tym przepisie od innych tradycyjnych przepisów na naleśniki jest to, aby oddzielić białka od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Przy ubijaniu  dodaj do nich szczyptę soli. Możesz użyć blendera bądź trzepaczki. W oddzielnej misce połącz mąkę z budyniem, dodaj cukier waniliowy oraz 500 ml mleka.

Dokładnie zblenduj nie pozostawiając grudek w cieście. Na koniec dodaj wcześniej ubite białka i delikatnie wymieszaj. Nie blenduj aby ciasto pozostało pulchne a naleśniki po usmażeniu kruche.

W tym celu użyj dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Na koniec udekoruj ulubionymi owocami i odrobiną miodu. Voila!

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.